ceturtdiena, 2011. gada 7. aprīlis

Nedēļas kopsavilkums virtuvē

Šonedēļ daudz laika pavadīju virtuvē. Vienkārši bija iedvesma.

Rezultāts ir sekojošs:

Izmēģinātas jaunas receptes: 4
"Vecā dziesma jaunās skaņās": 2 receptes
Ciemos lūgti draugi, jo sagatavots pārāk daudz ēdamā: 1 vakars
Ēdienu sagatavots tik daudz, ka pietiks vairākām dienām: 2 vakari (un joprojām pilns ledusskapis)
Jaunas receptes, kuras vēl jāizmēģina: vismaz 6

Gatavotie ēdieni (ņamm...):
Lēcu sautējums ar saldo krējumu
Cepeškrāsnī cepta vistiņa
Cepeškrāsnī cepti dārzeņi (kartupeļi, Austrālijas saldie kartupeļi)
Makaronu salāti ar pesto mērci
Kāpostu tīteņi tomātu mērcē
Austrālijas saldo kartupeļu biezenis
Šokolādes keksi (muffins) ar meža ogām

Padalīšos ar šokolādes keksu recepti, kuru izlasīju Ove Pīla (Ove Pihl) grāmatā "Gant in kitchen". Keksiņi sanāca debešķīgi (kaut arī recepti izmēģināju pirmo reizi).



Šokolādes keksi ar meža ogām (piem., avenēm)
(vismaz 20 keksiem)
500 g tumšās šokolādes (kakao saturs 60-70%)
500 g nesālīta sviesta
500 g pūdercukura
8 olas
250 g miltu
250 g svaigas vai saldētas ogas
20 keksu formiņas

1. Ogas izņem no ledusskapja un atkausē. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem un sagatavo keksu formiņas cepšanai


2. Izkausē šokolādi un sviestu. Bļodā samaisa pūdercukuru un olas, tad tās saputo līdz masa paliek krēmīga. Tad masā iemaisa šokolādi un sviestu. Beigās pamazām pievieno miltus un atkausētās ogas.



3. Masu salej formiņās un cep 8 - 10 minūtes. Pārbauda ar nazi. Keksiņiem jābūt vidū lipīgiem, mīkstiem. Gatavos keksiņus atdzesē un pasniedz. Keksiņus var arī sasaldēt un nedēļu glabāt ledusskapī, pirms pasniegšanas tos sasildot līdz istabas temperatūrai. 



P.S. Es ņēmu pusi izejvielu un man sanāca 12 lieli keksiņi, kurus cepu kādas minūtes 16, jo keksiņu formas bija dziļas. Gatavos keksiņus pasniedzu ar saldējumu - tā bija paradīze zemes virsū :)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru