svētdiena, 2011. gada 3. aprīlis

3.padoms. Pavasara kartiņas veidošana


Eiropas pavasara noskaņās (jo man ir tieši otrādāk - gaisā virmo rudens) man radās iedvesma izveidot pavasarīgu kartiņu. Kā nekā visi draugi un radi tā vien Latvijā saka - mums kūst sniegs, saulīte silda, viss tik jauki, viss tik jauki. 

Viens no skrapbukinga (kas ir lielisks veids, kā iemūžināt atmiņas, izmantojot papīru un veidojot kolāžas) noslēpumiem ir papīra klāšana dažādos slāņos. Panākumi slēpjas mākā izvēlēties dažādus saskanīgus papīrus un izmantot dažādas formas. Tāpēc arī šoreiz pavasara kartiņa būs gluži kā kārtainā torte!



Darba gaita: 
1. Par kartiņas pamatu izvēlējot stingrāku kartonu (man bija krājumā kartons melnā krāsā, kāpēc gan to neizmantot?). Manas kartiņas un kartona izmērs: 10x15 cm.
2. Kartiņas toni noteiks šis papīrs - gandrīz kartiņas lielumā ar skaisti nogrieztām maliņām (maliņas vari izgriezt, kā vēlies - izmantojot robotās šķēres vai arī kādu īpašu papīra cakotāju).
3. Kartiņas galvenā akcenta līnija būs vairāki aplīši, ko ar īpašu caurumduri izgriezu no papīra, kas bija pie rokas (t.sk. arī no kādas vecas grāmatas).
4. Pāri apļu "līnijai" uzlīmēju caurspīdīgu rakstainu uzlīmi, kas atgādina mežģīnes. 


5. Akcenta līniju noslēdzu ar diviem krāsainiem apļiem, kas izgriezti no kādas vecas grāmatiņas bērniem. 
6. Kartiņas galvenais acis piesaistošais elements, uz kura arī vēlāk uzrakstīšu vārdu "pavasaris", būs te - gandrīz kartiņas viducī, nedaudz tomēr nobīdīts pa labi. Par pamatu akcentam ņemu papīru, kas pēc formas atgādina vecu spoguli un kas nav īpaši uzkrītošs. Svarīgāks būs teksts, kas tiks uzlīmēts uz tā. 
7. Akcentu papildinu ar sirsniņu.
8. Vēl mazs 3-dimensiju akcents būs gaiši zila podziņa ar aukliņu, kuru piestiprinu ar abpusēju līmlentas gabaliņu.

9. Te var redzēt jau iepriekš pieminēto podziņu.
10. Un noslēgumā - vārds "pavasaris". Man pie rokas bija burtu uzlīmes, tāpēc šoreiz vārds "pavasaris" izskatās šādi. 
11. Vualā! Vēl tikai piestiprinu mazu rozā puķīti, un kartiņa ir gatava. Un viens no albumu un skrapbukinga noslēpumiem atklāts...

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru