ceturtdiena, 2011. gada 31. marts

2.padoms sākot skrapbukot

Pirms ķerties pie skrapbukošanas jeb albumu un kolāžu veidošanas, ir vērts izpētīt iespējas, ko piedāvā plašā interneta pasaule. Daudzas kompānijas jau iepriekš parūpējušās, lai mums būtu jāvelta pēc iespējas mazāk piepūles, lai izveidotu krāsainus, kontrastainus, puķainus un mazāk puķainus foto un kolāžu albumus. 

1. Albumu sagataves
Piemēram, Smilebox piedāvā veselu kolekciju albumu sagatavju dažādiem dzīves brīžiem. Tās var papildināt ar savām fotogrāfijām un vēlāk nosūtīt radiem un draugiem pa e-pastu, publicēt internetā vai arī (par papildu abonēšanas maksu) izprintēt uz papīra. 

Kā piemēru vēlos parādīt mana stāsta "Sarkangalvītes piedzīvojumi" kolāžu jeb albumu (izmantojot jau esošas fotogrāfijas no trīs dažādām dienām, kādā pavasara vakarā radīju izdomātu stāstu - pasaku). Stāsts skatāms divās daļās. Tā kā šo programmu internetā izmantoju bez maksas, par to, protams, Smilebox manu stāstu papildināja ar reklāmām. ("Pacietību, tikai pacietību!" kā teica Karlsons, kas dzīvo uz jumta... jo jums būs nedaudz jāpagaida, kamēr albums ielādējas...Otrkārt, programma piedāvā albumu papildināt arī ar mūziku.. piedodiet, ja fona mūzika kādu pārsteidza! Skaņu var arī izslēgt pavisam...)
 
1.daļa
Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
Another slideshow by Smilebox

2.daļa
Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
Another free photo slideshow by Smilebox

 2. Kolāžas
Kad ir sakrājies daudz bilžu un nevar saprast, no kura gala sākt un kādu albumu veidot, varbūt ir īstais brīdis, lai paspēlētos un izveidotu kādu kolāžu. Shape Collage programma piedāvā dažādas iespējas - veidot kolāžas sirds, apļa, taisnstūra, burta veidā vai pat kā kaķa siluetu. Ja samaksā programmas autoriem, tad iespējams kolāžu tālāk apstrādāt arī sarežģītākās grafiskā dizaina programmās (piemēram, Photoshop) vai izmantot komerciāliem mērķiem. Bet tā bez maksas kolāža būs tāda, kā duvēlies, vienīgi ar firmas ūdenszīmi virsū. 

Mani divi piemēri kolāžām. 

3. Veido un drukā turpat
Daudzi uzņēmumi, kuri nodarbojas ar fotogrāfiju drukāšanu, ir sakrājuši arī virkni albumu maketu,. Tos klienti ir aicināti izmantot. Uzņēmums savukārt ar netrīcošu roku (jo pieredze jau) fotogrāfijas uz vietas arī izdrukās glītu albumu. Mīkstos vai cietos vāciņos. Klasiskā vai kičīgā stilā. Starp šiem uzņēmumiem ir: Shutterfly (Amerikai u.c.), Snapfish (Austrālijai u.c.). Vienkāršus albumus (variējot albuma vāciņu vai nedaudz arī dizainu) līdzīgā veidā piedāvā izdrukāt arī Foto Grāmata (Latvijā). 
Tā kā iespēju ir daudz, aidā pie albumu un kolāžu veidošanas!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru