svētdiena, 2011. gada 10. jūlijs

Ķirbju zupa ziemas vakaram

Aukstā laikā garda zupa ir tieši laikā. Tā vien gribas ierauties dīvāna stūrī, iekosties baltmaizē un iestrēbt kādu karoti karstā viruma. 

Tā kā paziņas, kuriem savā īpašumā ir jauks mazdārziņš, mums uzdāvināja divus lielus ķirbjus un austrāļiem tik pierastos saldos kartupeļus, ķēros es pie ķirbju zupas vārīšanas austrāļu stilā - proti, te pazīst galvenokārt biezzupas. Vārīju šādu zupu pirmo reizi (esmu kā nekā pieradusi tikai pie bērnībā Latvijā ēstās piena zupas ar ķirbju gabaliņiem). Taču sanāca dikti garda, strēbām vairākas dienas! 

Te būs recepte (sanāk 6 porcijas):
750 g ķirbja
2 lieli sīpoli
250 g saldo kartupeļu (latviešu gaumē - parasto kartupeļu)
3 vistas gaļas buljona kubiciņi
1 litrs ūdens
250 ml saldā krējuma
pipari, sāls

Ķirbi nomizo, sagriež mazos gabaliņos, liek katliņā. Pievieno sasmalcinātus sīpolus, nomizotus un mazos gabaliņos sagrieztus kartupeļus, buljona kubiciņus un ūdeni. Ūdeni uzvāra, tad samazina karstumu, un karsē bez vāka 25 minūtes līdz dārzeņi ir ļoti mīksti. Dārzeņus un šķidrumu izberž caur sietiņu vai sasmalcina blenderī. Biezeni ielej atpakaļ katliņā, pievieno saldo krējumu, sāli un piparus, un, maisot uzvāra, tad samazina karstumu un karsē vēl 5 minūtes. Un zupa aukstam Austrālijas vakaram (vai Latvijas vasaras vakaram) ir gatava!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru